ana blog resmi

10. Uluslararası Onkoloji Günleri Raporu Yayınlandı

ana blog resmi

10. Uluslararası Onkoloji Günleri geride kaldı. 4-9 Ekim 2023 tarihinde Muş’ta düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günlerine toplamda bin katılımcı yer aldı. Genç Birikim Derneği ve Onko-Sev işbirliğiyle gerçekleştirilen Onkoloji Günlerinin raporu yayınlandı. Sağlık odaklı durum analizleri, geleceğe dair öngörüler, bölgesel ve ulusal sorunların tespitleri, mevcut yapı ve eğilimler gibi çok sayıda konu Onkoloji Günlerinde yer aldı.

10.Uluslararası Onkoloji Günleri Hakkında

Onkoloji Günleri, kanserle mücadelede önleyici yöntemler, erken teşhis ve tedavi yöntemleri, psiko-sosyal destek benzeri konularda çalışan, ulusal ve uluslararası bir program. Onkoloji Günleri bu alanda hasta ve hasta yakınlarının bilimsel anlamda güncel bilgi ve gelişmelere erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Kanserle mücadele konusunda toplumsal farkındalık yaratmak için düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günleri, ülkemizin en büyük sivil toplum etkinliği olarak beğeni topluyor.

Genç Birikim Derneği

10.Uluslararası Onkoloji Günlerinin ev sahiplerinden biri olan Genç Birikim Derneği de toplum sağlığının iyileşmesine katkı sağlamayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarından biri. Kanserle mücadelede sosyal farkındalığı arttırmayı amaçlayan Genç Birikim Derneği Muş’ta 2006 yılında kuruldu. Özellikle hayata geçirdiği gönüllüler ağı sayesinde önemli bir kamuoyu desteği sağlayan Genç Birikim Derneği, ulusal ve uluslararası ölçekte yeni işbirlikleriyle büyümeye devam ediyor.

Bunun yanı sıra gençleri fırsatlarla buluşturmayı, akademik, kişisel ve kariyer odaklı gelişimlerine katı sağlamayı da amaçlayan Genç Birikim Derneği, Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü gibi çok sayıda kuruluşla işbirliği içinde hareket ediyor.

ONKO-SEV

ONKO – SEV kanser hastalığından etkilenen bir grup genç ve aileleri tarafından 20 Ağustos 2004 yılında kuruldu. Dernek yerel halkın sağlık konusunda okuryazarlık düzeyini arttırmayı, kanser hastalarının acılarını katlanılabilir hale getirmeyi, kanserli bireylerin sağlığını iyileştirmeyi ve kansere karşı önleyici mücadeleyi amaçlıyor.

Özellikle son yıllarda dünya genelinde korkunç bir artış ivmesi gösteren kanser hastalığı ile mücadeleyi teşvik etmek isteyen dernek, 18 yıllık tecrübesiyle çok sayıda kurum ve gönüllülerle ortak çalışmalar yürütüyor. European Solidarity Corps, Erasmus+, Onkoloji Hastaları Hayata Tutunuyor, Hastalığım Avantajımdır ve Uluslararası Onkoloji Günleri; ONKO-SEV’in çalışma partnerlerinden bazıları.

Uluslararası Onkoloji Günleri

Kurulduğu tarihten itibaren çok farklı alanlardan uzmanlarla çalışan Uluslararası Onkoloji Günleri, on yıllık bir geçmişe sahip. Her yıl farklı bir tema üzerinden yola çıkarak farkındalık yaratmayı hedefleyen Onkoloji Günleri, yerli ve yabancı akademisyenlerin ve eğitmenlerin katkılarıyla uluslararası ölçekte çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

10. Uluslararası Onkoloji Günlerinin İçeriği

2023 yılında onuncusu düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günlerinin bu defaki teması Meme Kanseri Farkındalığı olarak belirlendi. Dört gün süren programın içeriğinde çok sayıda başlık yer aldı. Genç Birikim Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce kendi bireysel kanser sürecini ve bu süreçte yaşadığı sorunları anlattı. Derneğin kurulduğu günden bu yana vizyonu, misyonu, kanser hastaları ve hasta yakınlarının yaşadığı problemlere yönelik çalışmaları tanıtıldı. Genç kanser hastaları için ücretsiz tıbbi ve sosyal bir kampus kurma hedefinden bahseden Yüce, kanserle mücadelede sivil toplum örgütlerinin önemine ve işbirliğine de vurgu yaptı.

Ardından Eğitim ve İçerik Koordinatörü Onur Çiftçi, Uluslararası Onkoloji Günlerinin sürecini anlattı. Program kapsamında eş zamanlı olarak üç atölye düzenlendi. Atölyeler STÖ grubu, Genç Gönüllüler grubu ve Survivor grubu tarafından yürütüldü.

Atölyeler

Onuncu Uluslararası Onkoloji Günleri Programının en önemli çıktılarından biri sağlık alanındaki çalışmaların en önemli aktörleri olan Survivorlar ve yakınları, genç gönüllüler ve sivil toplum örgütleridir. Bu aktörler tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile sağlık politikalarına yapıcı öneriler getirildi. Bununla birlikte her bir atölyenin içeriği bir sonraki programa katkı sağlayacak analiz ve fikir paylaşımları ile desteklendi.

10.Uluslararası Onkoloji Günlerinde Düzenlenen Atölyeler

  • Bütünsel Sağlık Atölyesi
  • Gönüllülük Atölyesi
  • Sivil Toplum & Toplumsal Sorunlar Atölyesi


Raporu Görüntüle

Foto Galeri

Sosyal Medyada Paylaş